Responsive webdesign

Iedere dag worden meer en meer smartphones en tablets geactiveerd wat resulteert in meer mobiele internet gebruikers. De vraag naar mobiele content groeit en oude vertrouwde websites zijn vaak lastig te gebruiken met een touch interface. Hoe speel je in op de vraag naar kwalitatieve, gebruiksvriendelijke mobiele content en zet je een mobiele bezoeker sneller om naar een lead?

Een uitkomst is responsive webdesign. Met een responsive website zorg je ervoor dat de bezoeker device onafhankelijk de juiste content op een gebruiksvriendelijke manier aangeboden krijgt.

Door gebruik te maken van webtechnieken als CSS 3 en media queries kun je een website laten 'meeschalen' en voorzien van een device geoptimaliseerde interface. Denk hierbij aan grotere knoppen voor touchscreen devices en het wel of niet prominent weergeven van breadcrumbs. Het is tevens mogelijk om bepaalde functionaliteiten te verbergen of toe te voegen voor specifieke devices.

De 'Mobile First' methode

Bij de 'mobile first' methode beginnen we met het ontwerpen van de mobiele omgeving. Door te beginnen met het ontwerpen voor mobiel ligt de focus meer op onderdelen die relevant zijn voor de bezoeker. Naarmate het ontwerp wordt uitgebreid voor grotere resoluties is er meer ruimte voor additionele elementen die bijdragen aan sfeer of juist minder essentieel zijn.

Voordelen van responsive webdesign

Tirato en responsive webdesign

Ook wij zien in de statistieken van onze websites dat de tablets en mobiele devices steeds een groter aandeel krijgen onder onze bezoekers. Bij Tirato ontwikkelen en ontwerpen wij dan ook desgewenst uw website volgens de responsive webdesign methodes. Zo is uw website geschikt voor PC, tablet & mobiel en wordt het publiek bereikt op haar favoriete device.

Vraag & antwoord

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen of interesse in de responsive webdesign diensten van Tirato? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 0416-382728

← Nieuwsoverzicht

Geschreven op 12-08-2012 door Jeroen Marechal